ISTEN HOZTA PLÉBÁNIAI HONLAPUNKON!

Menü

PÁLYÁZAT - Tetőcsere

A templomtető felújításának fotói

2015. július 15. - 2015. október 15.

2015. április 20.

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Kedves gávavencsellői lakosok!

A vencsellői Római Katolikus Egyházközség olyan jelentős állomáshoz érkezett, amely hatalmas változást és előrelépést fog hozni. A Nagyboldogasszony Plébániatemplom, amelyben Önt keresztelték, vagy itt volt elsőáldozó, bérmálkozó, vagy itt kötött szentségi házasságot, vagy vasárnaponként ebben a templomban vesz részt szentmisén, vagy csupán helyi lakosként e templom mellett elhalad a mindennapokban, idén a 181. születésnapját ünnepli. E templom a község múltjához, jelenéhez és jövőjéhez is hozzátartozik. Mindannyian látjuk, hogy milyen leromlott állapotban van. Idén nyáron Isten segítségével megvalósulhat hosszú „böjti évtizedek” után a templomfelújítás első lépcsője: a templomtető cseréje. Az egyházközség állami pályázaton nyert 11.650.000 forintot, valamint a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye püspöke is támogatja a felújítást jó néhány millióval. Mindannyiunk közös összefogásával hiszem, hogy megvalósul a felújítás. Merjünk nagyot álmodni!
A tiszteletteljes kérésem Önhöz, hogy legalább 1 m2 cserép megvásárlásához szükséges adománnyal támogassa a felújítást, amely 5.000 forint. Természetesen lehetőségéhez mérten többet is adományozhat.
Az adományokat a Rakamaz és Vidéke Takarékszövetkezet gávavencsellői fiókjánál vezetett elkülönített számlára fizetheti be: 68500184-11043546
Vagy odaadhatja adományát az egyházi hozzájárulást beszedő képviselőtestületi tagoknak, név szerint: Alexa Jánosné, Krakomperger György, Pilling Antal, Szabolcsi János, Tóth Mihályné harangozó.
Minden befizetésről az egyházi hozzájárulást beszedőktől nyugtát kapnak. Amikor ők elszámolnak a plébánián az adományokkal, szintén elismervényt kapnak a befizetett összegekről.
Minden hónap első vasárnapjának persely adományát a templomfelújításra gyűjtjük.
Az Egyházközség részére eddig adott bármilyen adományt hálás szívvel köszönöm meg, Isten bőségesen jutalmazza kinek-kinek jó szívvel odatett adományát.

Imádságaiba ajánlom a templomfelújítás ügyét, valamint személyemet.

Ferenczi Richárd
plébános

Adminisztrátor - Vincze József - vinczejozsef2@gmail.com


A honlap az (em) ecclesia segítségével készült.
© (em), 2007-2008.   -   emecclesia.hu

Design from Free Templates - your source for free web templates